< Vissza a kezdőlapra

Munkahelyi elsősegélynyújtó képzés

 Jelentkezést személyesen és telefonon is elfogadunk.  - Letölthető JELENTKEZÉSI LAP 

Munkahelyi elsősegélynyújtó képzés

Belegondolt már, hogy mi történne, ha munkatársa rosszul lenne? Vagy esetleg balesetet szenvedne? Tudnának a cégénél segíteni? Ön tudna segíteni? 
Esetleg a családban rosszul lenne valaki, tudna-e valaki szakszerűen beavatkozni az orvos megérkezéséig?

Az elsősegélynyújtó képzésnek nem csak az a célja, hogy egy munkavédelmi ellenőrzés során ne kapjon bírságot, amiért nincs képzett elsősegélynyújtó a cégnél, hanem ennél sokkal fontosabb célja van: az Ön és a munkatársai biztonsága. 

A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet Elsősegélyhelyek című része előírja, hogy  

20. (1) Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést, vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani.

A rendelet betartását a helyi munkavédelmi felügyelőségek ellenőrzik. A rendelet kötelezősége mellett igen fontos a dolgozók mihamarabbi szakszerű elsősegélynyújtása, mivel ezzel életet lehet menteni. A fenti rendelet szerint minden cégnél kötelező legalább 1 kiképzett elsősegélynyújtó foglalkoztatása, nagyobb cégeknél pedig műszakonként legalább 1 fő jelenléte szükséges.

 

Képzésünk rövid leírása:

  • 1 napos (8 órás) képzés, amely vizsgával zárul.
  • Kihelyezett tanfolyam esetén a képzés helyét és idejét az Önök igényeihez alakítjuk, így nem okoz hosszabb munkaidő kiesést az oktatás, mint ahogy az feltétlenül szükséges.
  • Az elsősegélynyújtás oktatás kimondottan gyakorlat centrikus, a tematika a munkahely igényeihez igazodik.
  • Az elsősegélynyújtásban jártas mentőtiszt tartja a képzéseket, amely elméleti és gyakorlati részből áll. A gyakorlati foglalkozások során a hallgatók megtanulják az elsősegélynyújtás gyakorlati alapelveit.
  • A tanulók a tanfolyami anyagot jegyzet formájában megkapják, így bármikor felfrissíthető az elméleti tudás!
  • Az elméleti és gyakorlati igazolást állítunk ki a résztvevők részére.


Amennyiben érdekli a képzési lehetőség, kérem a mellékelt jelentkezési lapon szíveskedjék a képzési igényt a fenti címre eljuttatni.

Oktatásszervező: Kovács Eszter - 06-42/504-642  tuzmegelozes2@tuzmegelozes.hu

Elsősegélynyújtó felszerelés és táblák, matricák a Kft-nknél beszerezhetőek.